Wonderhanden

Al jaren masseert Karla mij eens in de zoveel tijd. En elke keer weer ben ik simpelweg onder de indruk! Of het nou een lichaamsmassage of een stoelmassage is, dat maakt niet uit. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgt, maar het lijkt, nee het voelt, alsof ... Lees verder

Overige massages

Tui-Na massage 

De TuiNa-therapie kent een grote variatie aan massage technieken en kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische Massage.Tui Na (spreek uit twiena) is een therapie waarbij door middel van massage, manipulaties en speciale technieken op het oppervlakte van het lichaam, meridianen, punten en gewrichten gewerkt wordt, gericht op het in balans brengen van yin en yang van het lichaam en het bevorderen van de circulatie van Qi en Bloed.Op deze manier kunnen we exces verwijderen, blokkades opheffen, qi en bloed laten circuleren en ziekte genezen of voorkomen.

De historie gaat terug tot ± 2000 jaar geleden naar de Han en Qin dynastieën. In het boek de Huang Ti Nei Jing (Het boek der geneeskunde van de Gele Keizer) werd melding gemaakt van het gebruik van de therapie en werd voor het eerst de term Tui Na gebruikt. Er bestaan meer dan 50 verschillende stijlen Tui Na die allen in diverse delen van China zijn ontwikkeld. Enkele tientallen jaren geleden werden deze stijlen bij elkaar gebracht tot wat we nu Tui Na therapie noemen.

Concreet kunnen we met deze therapie verklevingen in het bindweefsel opheffen, functies van weefsels optimaliseren en het centraal zenuwstelsel reguleren. Spierspasmes en gewrichtsproblemen kunnen door het verbeteren van de inwendige energiestromen worden verminderd. Een vergelijking met de westerse fysotherapie kan hier wel worden gemaakt.

Deze massage techniek pas ik samen met de holistische technieken toe tijdens de massage.

Hotstone massage

Een "nieuwe vorm" van massage in Europa terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze al eeuwen geleden de "Hotstones". In Azië en India waren de stenen de voorlopers op de acupuntuurnaalden. In America wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft een eigen vorm.

De stenen die ik gebruik zijn basaltstenen, gevormd door de hete lava van vulkanen, welke eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. De indianen zeggen dan ook wel dat ze zijn gvormd door de vier elementen, aarde, vuur, water en lucht (wind). Ze worden warm gehouden in heet water.

De warme stenen worden op het lichaam gelegd, waarna ik met olie de warme stenen over het lichaam beweeg. door de warmte ontspant het lichaam en kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen.

Op dit moment kan ik deze massagetechniek niet toepassen ivm praktische overwegingen. Zodra ik in de toekomst naast het ambulante werk een eigen praktijk open, is dit wel mogelijk. Via deze website houd ik ieder op de hoogte.